Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

Feyenoord gaat vol voor nieuw stadion en rekent op 25,4 miljoen per jaar

Feyenoord gaat vol voor nieuw stadion en rekent op 25,4 miljoen per jaar

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2021 om 15:15wo 28-04-2021 om 15:15

Het nieuwe stadion van Feyenoord is een flinke stap dichterbij gekomen. De Rotterdamse club is akkoord gegaan met de Business Case voor Feyenoord City, zo blijkt uit het woensdag gepubliceerde 'Investeringsmemorandum Nieuw Stadion'.

De Business Case toont aan dat Feyenoord er in het eerste seizoen in het nieuwe stadion (2025-2026) ruim 7,5 miljoen euro op vooruit gaat en dan een bedrag van 25,4 miljoen euro ontvangt, zo melden de Rotterdammers. Daarmee ziet de Eredivisie-topclub geen obstakels meer voor de bouw van de nieuwe Kuip. 

"Feyenoord moet groeien", reageert commercieel directeur Joris van Dijk. "Feyenoord haalt op dit moment uit de exploitatie van de onderdelen die ook naar het nieuwe stadion gaan zo'n 17,5 miljoen. Dat bedrag gaan we ook minimaal uit het nieuwe stadion halen. Maar er zit ook een weg omhoog in, die gaat naar de 25 miljoen." Die lezing wordt bevestigd in de Business Case, die gaat namelijk uit van een 'basisvergoeding' van 25 miljoen euro in 2025, die zou moeten stijgen tot boven de 35 miljoen euro in 2050. De garantie is een 'bodemwaarde' van 17,5 miljoen, die om de vijf jaar met een half miljoen wordt verhoogd.

'Met het akkoord van Feyenoord is een belangrijke stap gezet richting daadwerkelijke realisatie van het nieuwe stadion, dat een belangrijk onderdeel vormt van de totale gebiedsontwikkeling Feyenoord City', klinkt het in een verklaring. 'De komende maanden wordt met vertrouwen doorgewerkt om ook de twee resterende lichten op groen te kunnen zetten. Het gaat hierbij om de financiering en een akkoord over de bouwkosten. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2021 de zogeheten financial close kan plaatsvinden, zodat in 2022 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het nieuwe stadion gaat dan in 2025 open.'

De bouw van het stadion kost in totaal 441 miljoen euro. Er moet plaats komen voor 63.000 toeschouwers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws