'Barça troeft Ajax en City af: beoogd Busquets-opvolger tekent nieuw contract'

'Barça troeft Ajax en City af: beoogd Busquets-opvolger tekent nieuw contract'

28-04-2021 15:55
16

FC Barcelona weet Nico González uit de handen van geïnteresseerde clubs te houden. De negentienjarige controleur stemt in met een nieuw, driejarig contract, zo meldt El Mundo Deportivo woensdag.

González staat te boek als 'één van de meest veelbelovende spelers in de jeugdopleiding', zo stelt de Catalaanse sportkrant. Hij werd eerder deze maand nog in verband gebracht met Ajax en Manchester City, maar Barcelona trekt aan het langste eind. González komt volgend seizoen nog uit voor Barça B, maar hij zal de voorbereiding meedraaien met de ploeg van trainer Ronald Koeman en regelmatig meetrainen. Vanaf 2022/2023 moet hij definitief aansluiten bij de A-selectie.

Spaanse media schoven González eerder al naar voren als de natuurlijke opvolger van Sergio Busquets. Ajax dacht kans te maken door hem meteen een plekje in de eerste selectie te beloven, terwijl zijn zaakwaarnemer Pere Guardiola de broer is van Manchester City-manager Pep Guardiola. De controleur blijft nu echter toch voor de Catalanen behouden. Ook Koeman zou een groot bewonderaar van hem zijn.