Utrecht verlengt met eerste doelman: 'Voor alle partijen is dit positief'

Utrecht verlengt met eerste doelman: 'Voor alle partijen is dit positief'

28-04-2021 17:16
32

Eric Oelschlägel blijft langer bij FC Utrecht. De 25-jarige Duitse doelman had een aflopend contract in de Domstad, maar nu hij zich heeft bewezen onder de lat mag hij langer blijven.

Oelschlägel kwam in de zomer transfervrij over van Borussia Dortmund en begon het seizoen als reservekeeper. Door blessures en tegenvallende prestaties van Maarten Paes en Thijmen Nijhuis greep de Duitser echter zijn kans en tot dusver stond hij al negentien keer in de Eredivisie onder de lat. Dat is nu beloond door Utrecht: de club heeft hem tot medio 2022 vastgelegd, met een optie op een extra contractjaar.

De doelman, die in de bekerwedstrijd tegen Ajax (5-4 nederlaag) debuteerde voor de Domstedelingen, spreekt van een mooie dag in zijn loopbaan. "Ik ben heel blij met de verlenging", zegt hij op de website van Utrecht. "Met mij persoonlijk gaat het goed, ik voel me heel gelukkig hier. Als persoon en als doelman heb ik hier veel kunnen leren. Deze verlenging is voor alle partijen een positieve ontwikkeling.