PSG begint met Bakker in de basis aan eerste deel van tweeluik met City

PSG begint met Bakker in de basis aan eerste deel van tweeluik met City

28-04-2021 19:59 Laatste update: 29-04-2021 11:15
53

Mitchel Bakker heeft woensdagavond een basisplaats bij Paris Saint-Germain, dat het in de halve finale van de Champions League opneemt tegen Manchester City. De Nederlandse linksback is sinds de komst van de nieuwe coach Mauricio Pochettino hoofdzakelijk wisselspeler, maar begint in het miljoenenbal verrassend in de basis.

De voormalig Ajacied krijgt de voorkeur boven Abdou Diallo, die in beide kwartfinalewedstrijden tegen Bayern München een basisplek had. Centraal achterin hebben de Parijzenaren aanvoerder Marquinhos terug. De Braziliaan raakte geblesseerd tijdens de eerste wedstrijd tegen Bayern maar is op tijd fit voor het eerste treffen met City.

Pep Guardiola kiest voor de gebruikelijke namen in zijn opstelling. Centraal achterin heeft de Spanjaard weer plaats voor John Stones. De Engelsman was afgelopen weekend in de bekerfinale tegen Spurs (1-0 winst) nog geschorst maar verschijnt woensdagavond weer aan de aftrap. Nathan Aké, die sinds zijn komst naar City vooral reservespeler is, begint ook tegen PSG op de bank. 

De opstellingen: