Gullit 'waarschuwt' voetbalwereld: 'Iedereen heeft er mee ingestemd, idee blijft'

Gullit 'waarschuwt' voetbalwereld: 'Iedereen heeft er mee ingestemd, idee blijft'

28-04-2021 20:37 Laatste update: 21:06
20

Ruud Gullit denkt dat de plannen voor een Super League nog lang geen verleden tijd zijn. De voormalig international van Oranje snapt dat de clubs via de nieuwe Europese competitie hun schulden kwijt proberen te raken.

Gullit vindt dat de plannen voor de Super League enkel en alleen om geld draaien. "Clubs hebben te veel geld uitgegeven, en zelfs aan spelers die zulke bedragen niet eens verdienen. De Super League is een makkelijke manier om weer veel geld binnen te halen. Het is een gemakkelijke manier om van je schulden af te komen. Ik denk dat veel clubs er zo over denken", vertelt hij in een belgesprek aan beIN Sports.

Ondanks dat de plannen voorlopig van de baan zijn waarschuwt Gullit voor te veel optimisme. De ex-spits annex middenvelder denkt dat de deelnemende clubs nog altijd oren hebben naar de Super League. "Iedereen heeft er mee ingestemd: alle clubs, de eigenaren. Iedereen was het er over eens dat het een goed idee was om dit te doen en een dag later hebben ze de plannen voor een Super League naar buiten gebracht."

"Denk daarom niet dat de Super League daarom verleden tijd is. Het idee zal altijd in de hoofden blijven spoken."