'Zou zonde zijn als Neymar bijtekent bij PSG, dat soort spelers hoort daar niet'

'Zou zonde zijn als Neymar bijtekent bij PSG, dat soort spelers hoort daar niet'

28-04-2021 21:12 Laatste update: 29-04-2021 11:13
30

Dirk Kuyt zou het erg jammer vinden als Neymar besluit om bij te tekenen bij Paris Saint-Germain. De voormalig voetballer gaat in de studio van Ziggo Sport eveneens in op het vermeende 'mega-bod' van PSG voor FC Barcelona-vedette Lionel Messi.

Kuyt vindt niet dat een speler als Neymar hoort te spelen in de Franse competitie. "De Premier League en de Primera División zijn dé topcompetities in Europa. Ik vind dat daar de beste spelers moeten spelen. Dat PSG nu strijdt om de Champions League vind ik mooi, maar uiteindelijk moeten de beste spelers naar die competities. Dus ik zou het sowieso zonde vinden als Neymar bij gaat tekenen, want ik zou hem graag nog een keer het grote werk zien doen", steekt hij van wal.

Dat PSG met een mega-bod Messi probeert binnen te halen begrijpt Kuyt zeker, maar de voormalig international van Oranje betwijfelt of Messi voor het geld naar Parijs zal vertrekken. "Als je kijkt naar de bankrekening van meneer Messi… Uiteindelijk gaat het niet altijd meer om geld. Of wil Messi het misschien toch één keer ergens anders proberen?", vraagt Kuyt zich af.

Barcelona-trainer Ronald Koeman liet eerder al weten het besluit van zijn aanvoerder over zijn toekomst te respecteren. "Ik denk dat Koeman bij Barcelona als geen ander door wil bouwen met Messi, met misschien nog een aantal mooie spelers erbij. Wie weet waartoe hij dan nog in staat is", sluit Kuyt af.