AD: Ajax had voor Pasveer-deal Drommel, Cillessen én Lille-goalie in het vizier

AD: Ajax had voor Pasveer-deal Drommel, Cillessen én Lille-goalie in het vizier

29-04-2021 07:59
73

Ajax legde Remko Pasveer onlangs vast voor het komende seizoen, maar had een groot aantal collega's in zijn scoutingsbestand staan. Volgens het Algemeen Dagblad waren ook Joël Drommel, Mike Maignan én oude bekende Jasper Cillessen in beeld.

Dat Ajax na het wegvallen van de geschorste Andre Onana op zoek ging naar een nieuwe sluitpost, was al langer duidelijk. De Amsterdammers zochten contact met Sparta, onthulde Maduka Okoye, dit seizoen uitgegroeid tot eerste keus op Het Kasteel. Verder werd Ajax in Brazilië gelinkt aan Hugo Souza van São Paulo.

Volgens het AD stonden er echter nog veel meer keepers op het lijstje: de krant noemt Drommel (FC Twente), Maignan (Lille OSC) en Cillessen (Valencia). Drommel zal echter naar PSV verkassen, Maignan zou op weg zijn naar AC Milan en Cillessen ligt nog twee jaar vast bij Los Che, al wordt hij dit seizoen geteisterd door blessures.

De keuze is dus op Pasveer gevallen: de 37-jarige sluitpost komt na dit seizoen transfervrij over van Vitesse en moet gaan concurreren met de één jaar oudere Maarten Stekelenburg. Waarschijnlijk probeert Ajax Onana deze zomer te verkopen, om een transfervrij vertrek in 2022 te voorkomen: beide partijen spraken over contractverlenging, maar die gesprekken zijn voorlopig op niets uitgelopen. Kjell Scherpen – momenteel de nummer drie in de hiërarchie – staat op de nominatie om verhuurd te worden.