Til gaat Bundesliga via achterdeur verlaten: Feyenoord-kansen lijkt te stijgen

Til gaat Bundesliga via achterdeur verlaten: Feyenoord-kansen lijkt te stijgen

29-04-2021 12:35
65

Guus Til verlaat SC Freiburg via de achterdeur. De Duitse middenmoter heeft volgend seizoen geen plek voor de oud-speler van AZ, die is gehuurd van Spartak Moskou.

Til verruilde afgelopen zomer Rusland voor Duitsland om meer speelminuten te kunnen maken. Hij staat echter voor een anonieme exit in Freiburg: na zes optredens, waarvan slechts één als basisspeler, heeft de Bundesliga-club besloten niet door te gaan met de eenmalig Oranje-international.

"Het is natuurlijk een lastige situatie voor Guus", reageert teammanager Jochen Saier tegenover Kicker. Til kwam vorig jaar met andere ideeën over zijn speelkansen naar Freiburg. Maar hetzelfde geldt voor Freiburg, dat door blessures vaak geen beroep kon doen op de Nederlandse huurling. "Daarom moet je kijken wat logisch is", aldus Saier.

Feyenoord
Begin april werd Til gelinkt aan Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad is zijn naam gevallen in De Kuip. Til speelde tussen 2016 en 2019 bij AZ, waar toekomstig Feyenoord-trainer Arne Slot toen actief was als assistent-trainer.