Grote teleurstelling voor Eredivisie-clubs: geen publiek welkom in 31e speelronde

Grote teleurstelling voor Eredivisie-clubs: geen publiek welkom in 31e speelronde

29-04-2021 12:41 Laatste update: 13:07
384

Een forse streep door de rekening voor de Eredivisie: de 31ste speelronde wordt zónder publiek afgewerkt. Dat hebben de clubs te horen gekregen vanuit Den Haag.

Na het succes van het afgelopen Eredivisie-weekend hoopten de KNVB en de clubs de landelijke pilot met toegangtests te kunnen verlengen. Het verzoek is echter door het kabinet afgewezen.

Het betekent dat Ajax de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen niet kan spelen in een gevulde Johan Cruijff Arena. Ook voor 'thuisclubs' PSV, Vitesse, FC Utrecht, FC Groningen, Heracles Almelo, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en ADO Den Haag is het een grote teleurstelling.

In de Keuken Kampioen Divisie zijn er bij zeven wedstrijden - zoals eerder afgesproken - wel supporters welkom. SC Cambuur kan daardoor het vorige week behaalde kampioenschap vieren in een gevuld stadion. Bij de drie duels van zondag en maandag blijven de stadions leeg.

Afgelopen weekend zaten er nog 7.500 mensen bij Ajax - AZ en 6.500 bij Feyenoord - Vitesse. Onder meer Ajax, FC Utrecht, FC Groningen en RKC Waalwijk waren al begonnen met de kaartverkoop voor komend weekend.