Statement van 'zeer teleurgesteld' FC Groningen: 'Zwaar om dit te accepteren'

Statement van 'zeer teleurgesteld' FC Groningen: 'Zwaar om dit te accepteren'

29-04-2021 13:12
64

FC Groningen is niet te spreken over het feit dat het komend weekend geen supporters mag ontvangen. Tijdens de vorige speelronde werd er weer geëxperimenteerd met een beperkt aantal toeschouwers in de Eredivisie-stadions, maar die pilot wordt niet verlengd, werd donderdagmiddag duidelijk.

FC Groningen heeft pech: tijdens de 'experimentspeelronde' speelde het een uitwedstrijd tegen PSV, zondagmiddag moet het in een leeg Hitachi Capital Mobility Stadion aantreden tegen Sparta. De huidige nummer zeven van de Eredivisie is hier 'zeer teleurgesteld' over, laat het weten via de clubkanalen. "Wij dragen niet de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de beslissing die de overheid neemt Deze beslissing moeten wij daarom respecteren, maar het is wel heel zwaar om deze ook te moeten accepteren. Wij weten dat de supporters het stadionbezoek missen en wij als club missen onze supporters en sponsors enorm!", voegt algemeen directeur Wouter Gudde daaraan toe.

De Trots van het Noorden heeft dit seizoen slechts één thuisduel in Eredivisie-verband met publiek kunnen spelen: na PSV-thuis op 13 september volgden uitwedstrijden tegen ADO Den Haag en FC Twente. Vlak voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op 4 oktober kwamen er nieuwe coronamaatregelen van het kabinet, waardoor er voortaan in lege stadions gespeeld moest worden. "Dat is ongelukkig en daaraan is weinig te doen, maar dat maakt het wel extra zuur. Onze supporters en sponsors snakken naar een stadionbezoek en wij willen ze maar al te graag ontvangen", vertelt Gudde.

De FC Groningen-directeur benadrukt dat zijn club er alles aan doet om op een verantwoorde manier bezoekers te kunnen ontvangen. "Het doet enorm veel pijn dat wij onze supporters en sponsors niet mogen ontvangen komende zondag. We steken er veel tijd en energie in om alles goed en veilig te organiseren en in goede banen te leiden", vertelt Gudde. "In onze ogen is het mogelijk toeschouwers toe te laten met een negatieve coronatest, op anderhalve meter onderlinge afstand en het dragen van mondkapjes. Maar zo heeft iedere branche argumenten om evenementen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarin verschillen wij niet van een horecaondernemer."