'Real Madrid op het tandvlees: mogelijk maar één back over voor Chelsea-return'

'Real Madrid op het tandvlees: mogelijk maar één back over voor Chelsea-return'

29-04-2021 13:32 Laatste update: 14:00
24

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft er weer een hoofdpijndossier bij gekregen. Dani Carvajal is niet meer beschikbaar voor de resterende wedstrijden van dit seizoen, waardoor de Madrileense verdediging weer wat verder is uitgedund.

De rechtsback speelde dinsdagavond nog 77 minuten mee tijdens het Champions League-duel met Chelsea, maar liep daarin een spierblessure op. Real Madrid houdt zich nog op de vlakte, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat zijn seizoen erop zit, melden onder meer Onda Cero en Diario AS. De eerder al afgeschreven Álvaro Odriozola is nu de enige volwaardige rechtsback in de selectie, al kan ook centrale verdediger Nacho doorschuiven. Zidane experimenteerde al eens met controleur Federico Valverde op rechts, maar de Uruguayaan zit voorlopig ook in de lappenmand.

Op links is de spoeling net zo dun. Voor Ferland Mendy wacht een race tegen de klok, met de return tegen Chelsea op 5 mei in zicht. Zijn vervanger Marcelo dreigt die wedstrijd vanwege een bijzondere reden te moeten missen: de Braziliaan beschikt ook over een Spaans paspoort en is opgeroepen voor de lokale verkiezingen. Real Madrid kan dan weer wel over drie centrale verdedigers beschikken: boegbeeld Sergio Ramos kampt al maandenlang met blessureleed en hoopt nu langzaam naar zijn rentree toe te werken.

De Koninklijke loopt al wekenlang op zijn tandvlees. Voor de uitwedstrijd tegen Getafe van 18 april konden er maar twaalf (!) veldspelers geselecteerd worden, plus een aantal spelers uit Real Madrid Castilla. De regerend landskampioen speelt tot 23 mei nog zes officiële wedstrijden en komt daarna misschien nog uit in de Champions League-finale.