'ADO-geld drie dagen na kort geding nog niet binnen: UVS-aandelen geblokkeerd'

'ADO-geld drie dagen na kort geding nog niet binnen: UVS-aandelen geblokkeerd'

29-04-2021 13:52
59

ADO Den Haag werd maandag in het gelijk gesteld tijdens zijn kort geding tegen grootaandeelhouder United Vansen, maar heeft nog altijd geen geld ontvangen. De Eredivisie-hekkensluiter heeft daarom besloten om beslag te laten leggen op de aandelen, meldt Omroep West donderdag.

ADO claimde nog twee miljoen euro tegoed te hebben van zijn Chinese eigenaar en won het kort geding van maandag. Drie dagen na die uitspraak is er echter nog steeds geen geld overgemaakt. Volgens Omroep West heeft ADO de aandelen van United Vansen inmiddels laten blokkeren: pas als er 2,1 miljoen euro wordt betaald, worden deze weer vrijgegeven.

De nummer laatst van de Eredivisie zit in zwaar weer en heeft acuut een kapitaalinjectie nodig om aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Uitgifte van de UVS-aandelen is geen optie, omdat dat te veel tijd in beslag zou nemen. Op de achtergrond lopen overnamegesprekken met verschillende partijen, maar deze bevinden zich nog lang niet in de afrondende fase.

De Telegraaf constateerde zondag dan ook al dat het voortbestaan van ADO op het spel staat. De schuldeisers zouden het faillissement van de club aan kunnen vragen.