Kampioenswedstrijd Ajax in lege Arena: Voor ons niet uitlegbaar aan de achterban

Kampioenswedstrijd Ajax in lege Arena: "Voor ons niet uitlegbaar aan de achterban"

29-04-2021 14:23 Laatste update: 14:28
96

Ajax pakte zondag tegen AZ de officieuze Eredivisie-titel, onder toeziend oog van 7500 bezoekers. Zondag kan het tegen FC Emmen definitief kampioen worden, maar dat zal het in een lege Johan Cruijff Arena moeten doen: de supportersvereniging baalt er stevig van.

Tijdens de dertigste Eredivisie-speelronde werd er bij wijze van experiment een beperkt aantal toeschouwers toegelaten, maar die pilot wordt voorlopig niet verlengd, werd donderdagmiddag duidelijk. De supportersvereniging vindt dit 'uiterst teleurstellend', laat directeur Fabian Nagtzaam weten via Ajax Life.

De SV Ajax pleit al maandenlang voor testevenementen, om te inventariseren of het mogelijk is om voetbalwedstrijden met publiek plaats te laten vinden. "Nu dit de laatste tijd eindelijk gebeurde en succesvol bleek, is een dergelijke beslissing voor ons niet uitlegbaar aan de achterban", aldus Nagtzaam.

Zondag werd tijdens én na de wedstrijd de officieuze titel gevierd door een relatief groot aantal Ajax-fans. Zondag zal er dus niet zo'n mensenmassa op de been zijn, maar Nagtzaam had dit graag anders gezien. "Wij hebben groot respect voor alle kampioenen in de zorg en deze mag ook nooit worden overbelast, maar ons inziens bewezen de eerdere testevenementen, waaronder de wedstrijd afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena, dat het kan."