Emotionele Heerenveen-fan gaat viral: 'Mijn vader is eerder deze maand overleden'

Emotionele Heerenveen-fan gaat viral: 'Mijn vader is eerder deze maand overleden'

29-04-2021 14:47
16

De 56-jarige sc Heerenveen-fan Dirk Landman stond zaterdag plots in het middelpunt van de belangstelling. Hij mocht eindelijk weer naar het Abe Lenstra Stadion en zong vol overgave het Friese volkslied mee: de cameraploeg van ESPN had hem toen al close-up in beeld.

De Heerenveen-fan hield het niet droog tijdens het volkslied en de beelden werden na de wedstrijd nog regelmatig herhaald. Zijn emoties hadden echter vooral met de herinnering aan zijn vader te maken, vertelt hij aan fansite FeanOnline. "Hij is eerder deze maand overleden. Ik ging vaak met hem mee naar het stadion. Hij zat dan in vak 8 en ik in vak 14. Op die manier zagen we de wedstrijd vanuit verschillende oogpunten."

Tijdens Heerenveen-PEC Zwolle van zaterdag kwam alles weer even bij elkaar voor Landman. "Tijdens het volkslied, dat toch altijd wel al speciaal is, keek ik naar het vak waar m'n vader altijd zat. Laat de hele wereld maar denken dat het door het volkslied kwam, maar ik dacht vooral aan m'n vader en de leuke herinneringen die ik aan hem heb."

De wedstrijd zelf eindigde overigens in een deceptie: PEC versloeg het matte Heerenveen met 0-2. Landman blijft zijn club echter trouw. "Ik heb van de week weer voor twee jaar verlengd met twee seizoenkaarten. De ene keer zal m'n zoon van negen meegaan en de andere keer iemand anders."