Dubbele tegenvaller voor Ajax: Hoop is vaak uitgestelde teleurstelling

Dubbele tegenvaller voor Ajax: "Hoop is vaak uitgestelde teleurstelling"

29-04-2021 16:00 Laatste update: 16:10
71

Fabian Nagtzaam, voorzitter van SV Ajax, stopt zijn teleurstelling over het ontbreken van publiek tijdens de aankomende speelronde in de Eredivisie niet onder stoelen of banken. Hij had gehoopt dat er supporters aanwezig konden zijn bij de kampioenswedstrijd tussen Ajax en FC Emmen.

Ondanks positieve berichten na de testevenementen en de Fieldlabs blijven de stadions toch gesloten. "We hadden goede hoop, maar hoop is vaak uitgestelde teleurstelling en dat bleek in dit geval wel", zegt Nagtzaam tegen VoetbalPrimeur. "De testevenementen en Fieldlabs zijn goed verlopen en de rapportages waren positief, dan hoop je dat zo'n testperiode verlengd wordt. Maar helaas mag het niet zo zijn."

Nagtzaam noemt het 'echt enorm teleurstellend'. Het chagrijn overheerst momenteel in Amsterdam. "Vanaf augustus vorig jaar roepen we al dat dergelijke testevenementen plaats zouden moeten vinden. In een stadion kun je heel duidelijk placeren, je weet precies wie waar zit. Je kent ook de mensen die in je huis komen, dus je kunt ze ook volgen. Dat dit op deze manier gaat, vinden wij zeer teleurstellend."

"Wij kunnen dit niet meer uitleggen. We hebben veel beslissingen van het kabinet begrepen en uit kunnen leggen. We hebben ook heel veel respect voor alle kampioenen in de zorg, want die mag nooit overbelast raken. Maar volgens ons en de rapportages kan het en zeker in de Johan Cruijff Arena", zegt Nagtzaam.

Ajax werd afgelopen weekend door 7500 supporters naar de overwinning geschreeuwd tegen AZ, maar heeft nu weer slecht nieuws moeten brengen. "We hebben contact gehad met Ajax, zij zijn ook enorm teleurgesteld. Ajax wilde er alles aan doen om supporters van deze wedstrijd te laten genieten", zegt Nagtzaam. "Ze hebben er ook alles aan gedaan, Ajax valt niets te verwijten. Ook een groot compliment voor de Johan Cruijff Arena die ervoor zorgde dat het afgelopen zondag wél mogelijk was."

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft een huldiging bij een kampioenschap van Ajax definitief verboden, de volgende tegenvaller voor de club. Nagtzaam heeft voor dat besluit echter wel begrip. "Dat snap ik ook. Ik hoop dat iedereen op tv kan genieten van een huldiging in het stadion, helaas zonder publiek. Dat haalt de sjeu er wel flink af. Wij gaan graag met de gemeente in gesprek hoe we het een en ander vorm zouden moeten geven."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)