'Toen Noa wegging bij Ajax, ben ik daar toch een drietal dagen ziek van geweest'

'Toen Noa wegging bij Ajax, ben ik daar toch een drietal dagen ziek van geweest'

29-04-2021 15:39 Laatste update: 15:40
30

Voor Jeffrey Lang was het vertrek van zijn zoon Noa van Ajax naar Club Brugge geen gemakkelijke gebeurtenis. Hij geeft toe dat hij er een aantal dagen 'ziek' was van het vertrek, maar inmiddels speelt Noa in België een grote rol in de goede resultaten van Club Brugge.

De statistieken van Lang in België zijn indrukwekkend. Hij wist in 24 wedstrijden 14 keer te scoren en hij gaf 8 assists. Lang is ook de voornaamste kandidaat voor de prestieuze prijs van Profvoetballer van het Jaar.

De vader van Lang, Jeffrey, sprak in aanloop naar de topper met RSC Anderlecht van aankomend weekend uitgebreid met Het Nieuwsblad. "Toen Noa wegging bij Ajax, ben ik daar toch een drietal dagen ziek van geweest. Noa was vorige zomer écht gefocust op Ajax. Brugge was geïnteresseerd, maar hij wilde niets weten van andere clubs."

Het feit dat Lang in de voorbereiding op het nieuwe Ajax-seizoen maar weinig minuten kreeg, zorgde voor een omslag. "Hij zei: pa, dit ga ik niet nog een jaar trekken. Eens akkoord gingen we eten met de mensen van Club in Den Haag. Een paar dagen later zag Noa in Knokke-Heist de trainer en had hij helemaal een goed gevoel."

Jeffrey Lang denkt dat zijn zoon nog meer zal floreren in Brugge wanneer er weer publiek toegelaten gaat worden in de stadions. "Dan gaat hij helemaal los. Niet dat hij zou gaan overdrijven of zo, maar Noa is een speler die leeft van de fans. Hij heeft het er wel eens over... Als ze straks met 30.000 mijn naam zullen scanderen...", sluit de vader van Lang af.