Boulahrouz wil in toekomst hoofdtrainer worden: 'Het is me goed bevallen'

Boulahrouz wil in toekomst hoofdtrainer worden: 'Het is me goed bevallen'

29-04-2021 20:04
10

Khalid Boulahrouz ruikt bij de AZ-jeugd aan het trainersvak. Het lijkt de Ziggo Sport-analist in de toekomst wel wat om ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan. 

In gesprek met de AZ-clubkanalen legt Boulahrouz uit dat hij in de eerste instantie bij de Alkmaarders wilde meelopen om te kijken of hij het trainersvak leuk vindt. "Het is me goed bevallen. Dat merk ik aan de plezier als ik op het veld sta en met de jongens bezig ben. De tijd gaat heel snel als ik op het veld sta. Dat zijn voor mij wel belangrijke factoren waarvan ik denk: Hé, volgens mij heb ik het wel naar m'n zin."

Boulahrouz legt ook uit waarom hij ervoor heeft gekozen om bij AZ te experimenteren als trainer. "Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan mijn tijd bij AZ", vertelt de voormalig verdediger, die tussen 2000 en 2001 bij de Alkmaarse club speelde. "Ik ben de laatste jaren hier ook regelmatig komen kijken naar de jeugd, puur vanuit m'n plezier." Boulahrouz gaat in september beginnen aan zijn trainerscursus bij de KNVB.

\