Verlies van Barcelona niet te wijten aan De Jong: 'Hij probeerde echt alles'

Verlies van Barcelona niet te wijten aan De Jong: 'Hij probeerde echt alles'

29-04-2021 21:48 Laatste update: 21:48
40

FC Barcelona liet donderdagavond na om de koppositie in La Liga te grijpen. De Catalanen verloren met 1-2 van Granada en ook Frenkie de Jong kon daar geen verandering in brengen. De in vorm verkerende middenvelder speelde volgens de Spaanse media een onopvallende wedstrijd.

El Mundo Deportivo zag een functionele speler in De Jong. 'Hij deed erg zijn best', zo valt er te lezen, 'maar het leverde weinig succes op'. Daarbij haalt de Spaanse krant een voorbeeld uit de eerste helft aan, waarbij de spelmaker uit Arkel doorbrak over de rechterkant en in kansrijke positie het strafschopgebied inkwam. Zijn pass op Lionel Messi was echter niet scherp en daarmee was de kans verkeken.

Dat specifieke moment is voor El Desmarque reden om de voormalig Ajacied een 5 te geven. Ze nemen het De Jong kwalijk dat hij de aanvallen van Barcelona net niet dat extra beetje kon geven, waardoor ze écht gevaarlijk werden. De goede vorm van de afgelopen weken kon de Nederlander niet tentoonspreiden. 'Hij was er wel en nam deel aan de aanvallen, maar kon niemand vrijspelen', concludeert de krant.

Toch waren er ook genoeg positieve woorden te lezen over de prestatie van de nummer 21 van de Catalanen. Zo vond website 90min.com dat hij een 7 verdiende omdat hij, samen met Lionel Messi, de speler is die het minste rust krijgt en toch het meeste levert. Dat trainer Ronald Koeman zijn Nederlandse pupil altijd opstelt is 'logisch, omdat hij essentieel voor het team is'.

De rapporteur van Marca was ondanks de nederlaag ook enthousiast over De Jong. De 'geweldige aanvallende intenties' zorgen ervoor dat de aanvallers van de Blaugranas ook hun werk kunnen doen en donderdagavond werden vooral de onvermoeibaarheid, frisheid en snelheid van de Oranje-international geprezen.

Tenslotte had Sport een 6 over voor het spel van de ex-Ajacied. Ook zij zagen een gemotiveerde en energieke speler die het spel waar nodig wist te versnellen en goed voort kon zetten. 'Helaas bleef hij te vaak achter in gebied waar hij geen gevaar kon stichten', zo concludeert de sportkrant, 'maar hij heeft écht alles geprobeerd'.