Man United vernedert AS Roma en staat met één been in finale Europa League

29-04-2021 22:55 Laatste update: 23:11
90

Manchester United had het in de eerste helft erg lastig met AS Roma en keek in de rust tegen een 1-2 achterstand aan, maar na rust wisten The Mancunians de achterstand kinderlijk eenvoudig om te draaien naar een 6-2 overwinning. Bruno Fernandes en Edinson Cavani waren de absolute uitblinkers.

Het was vanaf de eerste minuut een spektakel op Old Trafford donderdagavond. United leek een vrij simpele avond tegemoet te gaan toen Fernandes na negen minuten spelen voor de 1-0 zorgde. Dat deed hij na een heerlijke aanval over meerdere schijven: de Portugees verschalkte Roma-keeper Pau López met een bekeken wippertje.

Roma legde zich echter niet bij de snelle achterstand neer en ging dodelijk effectief met de kansen om. De bal ging op de stip na een handsbal van Paul Pogba, die een voorzet van Rick Karsdorp met zijn arm beroerde. Lorenzo Pellegrini faalde niet vanaf elf meter en zorgde voor de 1-1. Na iets meer dan een halfuur spelen wist Edin Dzeko United-keeper David de Gea nóg een keer te verschalken: 1-2.

Na rust wist United echter alsnog orde op zaken te stellen, en hoe. Roma werd compleet van de mat gespeeld en Cavani zorgde na drie minuten spelen in het tweede bedrijf op prachtige wijze voor de 2-2. De Uruguayaan kreeg de bal goed mee van Fernandes en schoot deze vervolgens heerlijk in de kruising van het Roma-doel.

Het was voor United het teken om op jacht te gaan naar meer doelpunten. En die doelpunten kwamen er ook. Cavani maakte zijn tweede van de avond door een rebound achterAntonio Mirante te schieten. Zeven minuten later zorgde Fernandes vanaf de penaltystip voor de 4-2, nadat Chris Smalling een ongelukkige overtreding maakte op Cavani. Pogba zorgde vervolgens voor de 5-2 door een heerlijke voorzet van Fernandes achter Mirante te koppen, terwijl Mason Greenwood met de zesde United-goal voor de definitieve nekslag zorgde. Donny van de Beek zat de hele wedstrijd op de bank.

Door de ruime overwinning kan United de finale van de Europa League al ruiken. De mogelijke tegenstander zal Villarreal of Arsenal worden. De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen (in Spanje) eindigde in een 2-1 overwinning voor Villarreal.