Gudde deelt frustratie: 'Als ik de rijen bij de IKEA en in de parken zie...'

Gudde deelt frustratie: 'Als ik de rijen bij de IKEA en in de parken zie...'

29-04-2021 23:16
38

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van het kabinet om dit weekend geen supporters toe te laten in de Eredivisie-stadions. In Zeist wijst men op de beelden van mensen in de parken of bij de IKEA.

Donderdag werd door de beleidsbepalers in Den Haag vastgesteld dat er dit weekend in lege stadions wordt gevoetbald op het hoogste niveau. Dat was een klap in het gezicht van clubs, de KNVB en Gudde. "Teleurstellend is een understatement", zegt hij tegen ESPN. "Dit is een onnavolgbare en niet uitlegbare beslissing voor clubs, fans en ons allemaal."

Juridische redenen zouden ten grondslag liggen aan het afblazen van nieuwe tests met fans in de stadions. "Dat is uitermate triest. Als ik zie wat voor wetten er op allerlei fronten genomen worden, dan moet dit toch ook wel geregeld kunnen worden? Iedereen was ongelofelijk enthousiast en het was een geslaagd project. Als je het nu afblaast, zeg je eigenlijk dat het helemaal niet geslaagd was."

Gudde wil het kabinet dan ook graag wijzen op beelden die hij in de media heeft gezien. "Mensen weten toch hoe georganiseerd het bij ons was? Ik kan me voorstellen dat burgemeesters de mensen liever gecontroleerd in een stadion hebben dan erbuiten. Als ik de rijen bij de IKEA zie of de drukte in de parken... Het voetbal is gecontroleerder dan waar ook en daarom is dit ook zo triest."