Koeman looft goede vriend: 'Al zijn ploegen spelen geweldig voetbal, nu ook weer'

Koeman looft goede vriend: 'Al zijn ploegen spelen geweldig voetbal, nu ook weer'

30-04-2021 07:27 Laatste update: 07:28
22

Ronald Koeman is blij voor zijn goede vriend Pep Guardiola, die een zeer succesvol seizoen kent met Manchester City. The Citizens lijken hard op weg naar de titel in Engeland en wonnen afgelopen woensdag met 1-2 op bezoek bij Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League.

Koeman kijkt met veel plezier naar het spel van Manchester City en geeft toe dat hij onder de indruk is van Guardiola. "Alle ploegen van Pep spelen geweldig voetbal. Dat doet hij met City ook weer", vertelt Koeman in gesprek met De Telegraaf. "Al had hij in zijn tijd bij Barca een team dat nog ultiemer was en voetballend zo ongelooflijk succesvol kon zijn. In die tijd heb ik wedstrijden gezien, waarvan ik dacht dat het eigenlijk niet beter kon. Barça was in die tijd volmaakt in mijn ogen."

De Nederlandse trainer van Barcelona hoopt zijn ploeg in de toekomst naar het 'oude niveau' van Guardiola te stuwen en maakt een voorzichtige vergelijking. "Wij spelen vaak ook aantrekkelijk voetbal met veel jonge jongens. We zijn op weg, zeg ik. Maar we zijn er nog niet", zo sluit Koeman af.