Solskjaer: 'Hij weet hoe ik erin sta, zou graag nog seizoen over hem beschikken'

Solskjaer: 'Hij weet hoe ik erin sta, zou graag nog seizoen over hem beschikken'

30-04-2021 07:58 Laatste update: 08:02
11

Ole Gunnar Solskjaer hoopt vurig dat Edinson Cavani ook komend seizoen te bewonderen is in het shirt van Manchester United. De Uruguayaanse spits beschikt over een aflopend contract, maar als het aan Solskjaer ligt wordt deze verbintenis snel verlengd.

Cavani bewees donderdagavond zijn waarde voor United door twee treffers te maken tegen AS Roma. Daarnaast gaf hij de assist bij de 1-0 van Bruno Fernandes en de 6-2 van Mason Greenwood.

"Hij is meer dan een afmaker", begint Solskjaer op de persconferentie na de wedstrijd. "Hij speelt al zo'n lange tijd voetbal. Hij laat zijn ervaring zien en dat is wat we nodig hebben op dit moment in het seizoen. We willen grote namen, ervaren spelers, die de ploeg bij de hand kunnen nemen. Dat heeft hij de laatste tijd zeker gedaan."

Solskjaer hoopt zijn spits te kunnen verleiden om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. "Hij weet hoe ik erin sta. Ik zou het geweldig vinden om nog een jaar over hem te kunnen beschikken. We hebben er met hem over gesproken en begrijpen dat het een lastig jaar voor hem is. Ik heb hem beloofd dat Old Trafford een totaal andere plek is met supporters op de tribunes. Ik doe in ieder geval mijn best", sluit de United-manager af.