KNVB reageert op Steijn-statement van NAC: 'Wij staan hier een beetje buiten'

KNVB reageert op Steijn-statement van NAC: 'Wij staan hier een beetje buiten'

30-04-2021 09:20
78

NAC Breda-trainer Maurice Steijn staat na een zakenreis in Ibiza meteen weer op het trainingsveld, zonder dat hij in thuisquarantaine is gegaan. De Keuken Kampioen Divisie-club geeft aan dat dit in goed overleg met de KNVB is besloten, al stelt de voetbalbond zich voorzichtiger op.

De KNVB geeft aan dat zij slechts een 'adviserende rol' hebben. "De KNVB geeft advies, maar geen toestemming. Dat kan de KNVB niet doen, want het zijn landelijke richtlijnen", laat een woordvoerder van de voetbalbond weten in een reactie aan BN DeStem. "Wij adviseren slechts wat de algemene veiligheidsvoorschriften zijn. De verantwoordelijk ligt te allen tijde bij de club."

NAC heeft zelf besloten om Steijn meteen weer op het trainingsveld te zetten, in plaats van in thuisquarantaine. "Uiteindelijk gaat de KNVB niet over quarantaineregels. Wij zeggen alleen: goed testen en afstand houden. Als KNVB staan wij hier een beetje buiten. De club bepaalt en voert uit. Uiteindelijk zijn het de regels van de overheid. Wij kunnen een trainer ook niet verbieden om op zakenreis te gaan. Je hebt ook geen quarantaineplicht, maar het wordt wel geadviseerd."

Technisch directeur Ton Lokhoff gaf eerder al aan niet blij te zijn met de zakenreis van Steijn, maar hij legde zich bij het nieuws neer. Steijn had over zijn tripje naar Ibiza afspraken gemaakt met algemeen directeur Mattijs Manders, al voordat Lokhoff op 1 april begon in het Rat Verlegh Stadion.