Villarreal-coach Emery woest: 'Madre mía, hoe kan je daar een penalty voor geven?'

Villarreal-coach Emery woest: 'Madre mía, hoe kan je daar een penalty voor geven?'

30-04-2021 09:37
16

Unai Emery is absoluut niet te spreken over de arbitrage na de eerste Europa League-wedstrijd tegen Arsenal. The Gunners kregen een penalty cadeau na een struikelpartij van Bukayo Saka, maar de VAR greep niet in.

Scheidsrechter Artur Soares Dias wees naar de stip na de valpartij van Saka. Villarreal-coach Emery dacht in eerste instantie dat het een penalty was. "Toen de scheidsrechter het niet ging checken, ging ik ervan uit dat het een strafschop was", geeft hij aan op de persconferentie na de wedstrijd. "Toen de wedstrijd afgelopen was, vertelde iedereen me dat het geen penalty was."

Het zorgt voor grote verbazing bij Emery. "Toen heb ik naar het moment gekeken en dacht ik: madre mía! Hoe kan hij daar een penalty voor geven? Als er geen VAR is kan je een fout maken, maar mét een videoscheidsrechter kan je niet twee keer dezelfde fout maken. Wanneer het geen duidelijke penalty is, moet je het gaan checken."

Door het uitdoelpunt is Arsenal nog volop in leven in het tweeluik. The Gunners moeten volgende week donderdag in eigen stadion de 2-1 nederlaag zien weg te werken.