De Jong heeft duidelijke De Graafschap-mening: 'Hoop dat ze feest kunnen vieren'

De Jong heeft duidelijke De Graafschap-mening: 'Hoop dat ze feest kunnen vieren'

30-04-2021 09:55
62

SC Cambuur en De Graafschap hebben er na het vorige seizoen, dat werd stopgezet vanwege de uitbraak van het coronavirus, nooit een geheim van gemaakt dat ze dit seizoen samen wilden promoveren naar de Eredivisie. Cambuur is inmiddels zeker van een Eredivisie-plek, De Graafschap is er erg dichtbij.

Het geeft de Keuken Kampioen Divisie-topper van vrijdagavond een speciaal tintje, zo geeft Cambuur-trainer Henk de Jong toe. "Ik heb goed contact met Mike, we feliciteren elkaar na overwinningen. En als oud-coach van De Graafschap koester ik een zwak voor die club. Dus ja, ik hoop dat ze in Doetinchem straks ook een promotiefeestje kunnen vieren", vertelt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad

Hulp bij een mogelijke promotie krijgt De Graafschap vrijdagavond echter niet, zo benadrukt De Jong. "Wij gaan er een echte wedstrijd van maken tegen De Graafschap. We gaan geen cadeautjes weggeven."

"Weet je. We zouden het niet eens wíllen, geholpen worden door Cambuur", haakt De Graafschap-trainer Mike Snoei in op de uitspraken van zijn collega. "En geloof me: dat gaat ook echt niet gebeuren. Wij rekenen op een gemotiveerde tegenstander, die er alles aan zal doen om te winnen. En andersom zullen wij ons tonen, zoals dat dit seizoen zo kenmerkend is voor ons. Met strijd, met passie, met trots. We gaan vol voor de winst, puur op eigen kracht."