Clubs uit binnen- én buitenland willen Gorter: 'Er zijn serieuze kandidaten'

Clubs uit binnen- én buitenland willen Gorter: 'Er zijn serieuze kandidaten'

30-04-2021 10:12
47

Jay Gorter hoopt spoedig duidelijkheid te kunnen geven over zijn toekomst. De twintigjarige doelman van Go Ahead Eagles staat in de belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs, maar sluit ook een transfer naar het buitenland niet uit.

Gorter wordt onder meer gelinkt aan Vitesse, Ajax, FC Groningen en Feyenoord. "Er gaat een hoop gebeuren, er zijn serieuze kandidaten", zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. "Ik heb eerder gezegd dat Go Ahead niet mijn eindstation was, maar ik weet ook nog goed dat het er een jaar eerder heel anders voor stond. Maar de kans ligt er nu en ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Dus wil ik deze kans ook pakken."

De kans lijkt groot dat Gorter volgend seizoen in de Eredivisie onder de lat staat. "Dat kan zomaar, of in het buitenland, wie weet", stelt de sluitpost, die bevestigt dat hij kan kiezen. "Klopt. Ik kies voor wat het beste bij mij past. De manier van voetballen, ambities van de club, binnen- of buitenland. Hopelijk zal alles snel duidelijk worden."

Gorter, die dit seizoen een record vestigde door al 24 keer de nul te houden, heeft een contract tot medio 2024 bij Go Ahead. De vermoedelijke vraagprijs ligt op 750.000 euro.