Liefdesverklaring voor Schmidt: 'Een trainer die ik mij bij ons kan voorstellen'

Liefdesverklaring voor Schmidt: 'Een trainer die ik mij bij ons kan voorstellen'

30-04-2021 10:32
75

Roger Schmidt zou uitstekend bij Eintracht Frankfurt passen, zo stelt technisch directeur Bruno Hübner van de Bundesliga-club. De PSV-coach wordt in Duitsland gezien als één van de belangrijkste kandidaten om Adi Hütter op te volgen.

Hübner steekt zijn waardering voor Schmidt niet onder stoelen of banken, maar benadrukt wel dat hij niet betrokken is bij de zoektocht naar een nieuwe trainer. De ervaren directeur vertrekt na dit seizoen bij Frankfurt. "Roger is een absolute expert. Hij is een fanaticus als het aankomt op aanvallend voetbal, hij is uiterst ambitieus en leeft voor het voetbal", zegt hij tegen Fussball News.

Wedden

Meer odds

Hübner probeerde Schmidt in het verleden al naar Frankfurt te halen. Die gaf in 2014 echter de voorkeur aan Bayer Leverkusen. "De gesprekken met hem zijn altijd erg constructief geweest. Hij is ook buiten het veld een persoonlijkheid. Hij is zeker een trainer die ik mij goed bij Eintracht Frankfurt kan voorstellen."

Schmidt staat hoog op het lijstje bij de nummer vier van de Bundesliga, maar zijn emotionele uitspattingen zouden voor twijfel zorgen. In Duitsland botste hij al eens met scheidsrechter Felix Zwayer en collega Julian Nagelsmann, terwijl hij in Nederland ruzie maakte met Bas Nijhuis. Hübner twijfelt desondanks niet. "Roger is een topspecialist, een toptrainer. Ik heb echt genoten van onze gesprekken. Hij is ook een topmens. Ik kan alleen maar goede dingen over hem zeggen."

Schmidt is aan zijn eerste seizoen bezig bij PSV, waar hij een contract heeft tot medio 2022. Frankfurt zoekt een opvolger voor Hütter, die naar Borussia Mönchengladbach vertrekt.