Schmidt gecharmeerd van 'heel goede speler': 'Het wordt niet eenvoudig voor PSV'

Schmidt gecharmeerd van 'heel goede speler': 'Het wordt niet eenvoudig voor PSV'

30-04-2021 12:28 Laatste update: 13:18
84

Roger Schmidt heeft zich vrijdag uitgelaten over Joey Veerman. De middenvelder van sc Heerenveen staat net als Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) in de belangstelling van PSV, zo bleek deze week.

Schmidt treft Veerman komende zondag tijdens PSV - Heerenveen. "Het is een heel goede speler, zeker mét de bal", zegt de trainer op de persconferentie. "Hij heeft altijd goede ideeën, hij maakt goede beslissingen onder druk en kijkt altijd vooruit. Hij wil altijd de vleugelspelers of de spits bereiken. Dus Veerman is een heel goede speler, ja."

Van een transfer is nog geen sprake, benadrukt Schmidt. Het wordt volgens de Duitse trainer een ingewikkeld verhaal. "Ik ben hier nu pas één jaar, maar ik weet al wel dat het voor PSV niet eenvoudig is om spelers van andere Nederlandse clubs te kopen. Die zijn altijd erg duur", lacht hij. "Ik weet niet of wij zomaar topspelers uit de Eredivisie kunnen halen."

"Ik weet ook niet wat Veerman moet kosten, hoor", vervolgt Schmidt. Heerenveen vraagt naar verluidt tien tot twaalf miljoen euro voor de middenvelder. "Als wij het intern hebben over dat soort spelers, merk ik al wel dat het niet vanzelfsprekend is dat PSV zulke jongens kan halen."