Bondscoach De Boer zocht contact met Hateboer na blessure: 'Dat vertelde hij me'

Bondscoach De Boer zocht contact met Hateboer na blessure: 'Dat vertelde hij me'

30-04-2021 13:15
16

Hans Hateboer had de laatste maanden last van een stevige enkelblessure, maar wilde beslist niet geopereerd worden. De 27-jarige rechtervleugelverdediger wil namelijk maar wat graag van de partij zijn met Oranje op het EK van komende zomer.

"Eén van mijn doelen is om met het Nederlands elftal op het EK te spelen", spreekt Hateboer in gesprek met L’Eco di Bergamo zijn ambitie uit. "Dat is ook één van de redenen waarom ik geen enkeloperatie wilde ondergaan. Frank de Boer zei dat hij hoopte dat ik op tijd hersteld was. Dat heeft hij me verteld. Daarvoor moet ik de komende weken wel speeltijd krijgen."

Hateboer was zo'n drie maanden uitgeschakeld door zijn enkelblessure. Afgelopen weekend maakte de elfvoudig Oranje-international zijn rentree bij La Dea. Het is echter nog maar de vraag voor hoelang Hateboer het Atalanta-shirt nog zal dragen. De rechtsback spreekt - niet voor het eerst - zijn ambitie uit om een mooie transfer te maken. "Ik heb nooit gezegd dat mijn tijd bij Atalanta voorbij is of dat ik wil vertrekken", benadrukt Hateboer eerst. "Ik wil echter niet voor altijd in de Serie A spelen."

"Op een bepaald moment in mijn carrière zou ik graag een stap willen maken", gaat Hateboer verder. "Ik wil graag spelen in Engeland, Spanje of Duitsland", besluit hij.