ED en VI: veel Europese giganten willen Madueke, PSV gelooft in langer verblijf

ED en VI: veel Europese giganten willen Madueke, PSV gelooft in langer verblijf

30-04-2021 13:39 Laatste update: 14:06
225

Bijna de complete Europese top heeft serieuze interesse in PSV-aanvaller Noni Madueke. Meerdere clubs uit Engeland, Italië en Duitsland zetten in op de komst van de Engelsman. Leicester City is momenteel het meest concreet.

Voetbal International en het Eindhovens Dagblad maken vrijdag melding van de strijd om Madueke. Veel 'Champions League-clubs' zouden al hebben geïnformeerd bij PSV. Leicester City zou zelfs al concreet actie willen ondernemen. Het ED stelt dat de huidige nummer drie van de Premier League twintig miljoen euro op tafel wil leggen voor Madueke.

Wedden

Meer odds

Madueke, die nog een contract tot medio 2024 heeft in Eindhoven, komt dit seizoen minder aan spelen toe dan hem lief is bij PSV. Dat schrikt de geïnteresseerde clubs niet af. Integendeel: ze ruiken nu juist hun kans om Madueke op te pikken uit Eindhoven.

Toch is het nog geen uitgemaakte zaak dat Madueke deze zomer bij PSV vertrekt. De Eindhovenaren geloven in een langer verblijf van de snelle buitenspeler en trainer Roger Schmidt ziet hem als een belangrijke optie voor de PSV-basis komend seizoen. Madueke wil bij zijn keuze specifiek kijken waar hij het meeste aanspraak maakt op speelminuten.

Ondanks het vertrouwen dat PSV in hem heeft, bestaan er bij het kamp-Madueke zorgen over het geringe aantal speelminuten dat hij nu krijgt. De jeugdinternational kwam dit seizoen vooral als invaller in actie voor PSV. De teller staat nu op 23 Eredivisie-duels in de huidige voetbaljaargang.