Update: Barça is het niet eens met tuchtcommissie, beroep tegen Koeman-schorsing

Update: Barça is het niet eens met tuchtcommissie, beroep tegen Koeman-schorsing

30-04-2021 14:55 Laatste update: 18:10
35

Ronald Koeman is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen Granada. Dat betekent dat Alfred Schreuder tegen Valencia en Atlético Madrid de taken van de Nederlandse oefenmeester over zal moeten nemen.

Normaal gesproken krijgt een trainer twee wedstrijden schorsing na het ontvangen van een rode kaart. Voor Koeman wordt daarop geen uitzondering gemaakt. Het is nog niet bekend of de 58-jarige trainer in beroep gaat tegen de schorsing.

Koeman moet zijn schorsing op een erg ongelegen moment uitzitten. De duels met Valencia en Atlético zijn namelijk ogenschijnlijk de lastigste competitiewedstrijden die Barça dit seizoen nog gaat spelen. De Catalanen zullen beide wedstrijden ook moeten winnen, om nog een goede kans te maken op het kampioenschap.

Tegen Granada kreeg Koeman een rode kaart, nadat hij zich verbaal uitliet richting de vierde official. Koeman heeft volgens het scheidsrechtersrapport wat een karakter geroepen hebben tegen de vierde man. Op dat moment stond er een 1-1 stand op het scorebord. Uiteindelijk verloor Barcelona de wedstrijd met 1-2, waardoor het nu een derde plek in La Liga bezet. De achterstand op koploper Atlético bedraagt twee punten.

Update: FC Barcelona gaat in beroep tegen de schorsing van twee wedstrijden voor Ronald Koeman. De Spaanse tuchtcommissie bestrafte hem na zijn rode kaart tegen Granada van donderdagavond, maar volgens de Spaanse grootmacht is daarbij geen rekening gehouden met het feit dat het pas de eerste keer is dat Koeman een directe rode kaart pakt in dienst van de club. Daarom hoopt het dat de straf verminderd of kwijtgescholden wordt.