Advocaat gooit deur dicht: 'Praten met Van Hooijdonk? Geen behoefte aan'

Advocaat gooit deur dicht: 'Praten met Van Hooijdonk? Geen behoefte aan'

30-04-2021 15:35 Laatste update: 15:39
67

Dick Advocaat heeft vrijdag bij het wekelijkse perspraatje van Feyenoord tekst en uitleg gegeven over zijn vertroebelde relatie met Pierre van Hooijdonk. De ervaren trainer vindt de kritiek van de oud-spits onterecht en sloeg daarom een EK-aanbod van de NOS af.

Van Hooijdonk was bij Studio Voetbal meermaals kritisch op Feyenoord en noemde Advocaat 'old school'. Dat viel slecht bij de Feyenoord-trainer. "Ja, ik ben geïrriteerd", reageert hij twee dagen voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag.

"Als je dit soort dingen zegt, moet je ook weten waar je over praat. Hij weet helemaal niet wat hier gebeurt. Daarvoor moet je af en toe langskomen, dan kunnen we er eens over praten", vervolgt Advocaat, die benadrukt dat er 'allemaal topmensen' bij Feyenoord werken. "Medische staf, dataspecialisten... Allemaal topmensen met een goede opleiding."

"Als je ook ziet hoe hard die mensen werken... Dan is het makkelijk om te zeggen: dit klopt, dat klopt niet, dit is waardeloos, dat is waardeloos. Nee, ik hoef niet meer te praten met Van Hooijdonk. Dat lijkt me niet verstandig. En ik heb er geen behoefte aan." Lachend: "Hij heeft het veel te druk met NAC. Nee, ik ben niet zo, laat ik het zo zeggen."

Advocaat botste op de persconferentie van Feyenoord ook al met een verslaggever van RTV Rijnmond.