Nieuwkoop laat Feyenoord na tien jaar achter zich en vertrekt naar België

Nieuwkoop laat Feyenoord na tien jaar achter zich en vertrekt naar België

30-04-2021 19:08 Laatste update: 19:19
Jupiler Pro League 135 Reacties

Het is officieel: Bart Nieuwkoop verlaat Feyenoord na dit seizoen en gaat aan de slag bij het Belgische Union Sint-Gillis. Die club promoveert na dit seizoen naar het hoogste niveau in België.

Dat bevestigen beide clubs via officiële kanalen. Nieuwkoop tekent een contract voor drie seizoenen in Brussel. "Afscheid nemen van Feyenoord valt me zwaar, omdat ik hier zoveel beleefd heb", laat Nieuwkoop in een eerste reactie weten. "Bij deze club ben ik uitgegroeid tot de profvoetballer die ik nu ben. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, zoals het behalen van de landstitel."

Het behalen van de landstitel met Feyenoord is een gebeurtenis die Nieuwkoop nooit meer zal vergeten. "Als krap 21-jarige in de basis staan tijdens de kampioenswedstrijd, met een kolkende Kuip en die enorme ontlading na het laatste fluitsignaal: dat is iets wat ik nooit ga vergeten. Ik ga de club en de supporters ongelofelijk missen, maar kijk enorm uit naar deze nieuwe stap."

Nieuwkoop kwam in 2015 bij de eerste selectie van Feyenoord en speelde in totaal in 81 officiële wedstrijden in het shirt van de club. Tussendoor speelde hij op huurbasis voor Willem II. Hij won vijf prijzen met Feyenoord: de Eredivisie-titel in 2017, twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s