Heerenveen hoopt op KNVB en moet 'Veermannetjes' mogelijk missen tegen PSV

Heerenveen hoopt op KNVB en moet 'Veermannetjes' mogelijk missen tegen PSV

Gepubliceerd: vrijdag 30 april 2021 om 20:00vr 30-04-2021 om 20:00

Het is nog niet bekend of Henk en Joey Veerman komend weekend beschikbaar zijn, wanneer sc Heerenveen het opneemt tegen PSV. De twee kregen te maken met een coronabesmetting en moesten de wedstrijd tegen PEC Zwolle van vorige week aan zich voorbij laten gaan. 

Trainer Johnny Jansen durft nog niet te zeggen over Joey en Henk tegen PSV weer beschikbaar zijn. Beide spelers werkten deze week een individueel programma af. "Henk en Joey voelen zich goed", laat Jansen weten in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Maar het wordt heel spannend of ze erbij zijn tegen PSV. Volgens de reglementen van de GGD mogen ze weer los, maar we moeten ons houden aan de viruswaarden die vanuit de KNVB zijn opgegeven."

Veerman en Veerman werden vorige week gemist. Heerenveen verloor in eigen huis met 0-2 van PEC. "Joey en Henk zijn natuurlijk spelers met specifieke kwaliteiten", vervolgt Jansen. "Henk bindt altijd twee centrale verdedigers en Joey is voor ons gewoon een heel goed speler. Hij zorgt er bovendien voor dat anderen meer ruimte krijgen."

Met of zonder de 'Veermannetjes', Jansen heeft vertrouwen in een goed resultaat. "We moeten het verdedigend wel veel beter wegzetten tegen PEC Zwolle. Compact spelen en vanuit daar onze momenten pakken – daar moeten onze mogelijkheden liggen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws