Da Cruz ziet geen toekomst bij Groningen, maar Fledderus beroept zich op akkoord

Da Cruz ziet geen toekomst bij Groningen, maar Fledderus beroept zich op akkoord

30-04-2021 20:38
29

FC Groningen wil Alessio da Cruz graag vastleggen, maar daar zit de vleugelaanvaller niet op te wachten. Da Cruz wil terug naar Italië, maar dat ligt volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus van de Trots van het Noorden niet zo eenvoudig.

Groningen nam Da Cruz afgelopen zomer op huurbasis over van Parma, met een optie tot koop. "We hebben afgelopen zomer eigenlijk een vierjarig contract getekend tussen FC Groningen en Alessio da Cruz", zegt Fledderus tegen RTV Noord. "Dat bestond uit een huurperiode van één jaar met daarna een driejarig contract als de optie werd gelicht. Wij hebben met Parma afgesproken dat we tot juni de tijd hebben om de optie te lichten."

Groningen meent dus dat Da Cruz feitelijk al een vierjarig contract heeft, maar gaat nog wel in gesprek. De 24-jarige aanvaller wil terug naar Italië. "Ik heb dat meerdere malen laten weten. Fledderus blijft aangeven ervoor open te staan om me langer bij FC Groningen te houden. Dat is best lastig voor me, omdat ik graag terug wil naar Italië. Ik probeer me daar nu een beetje vanaf te sluiten en het in Groningen zo goed mogelijk af te sluiten."

Da Cruz kwam tot nu toe twintig keer in actie, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. Hij erkent dat hij na een aardige start zijn niveau niet meer heeft gehaald. "Volgend seizoen wil ik ergens spelen waarvan ik bijna zeker weet dat het eruit gaat komen. In Italië is het er bij mij altijd uitgekomen. Daarom wil ik voor zekerheid gaan en graag terug naar Italië. Dat hoeft niet per se Parma te zijn. Ik zou het liefst ergens met een schone lei beginnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie