Gemeente Amsterdam stelt zich in op 'titelfeest' Ajax: noodverordening Leidseplein

Gemeente Amsterdam stelt zich in op 'titelfeest' Ajax: noodverordening Leidseplein

30-04-2021 22:14 Laatste update: 22:18
127

Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, heeft na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten een noodverordening in te stellen voor het Leidseplein en omgeving aanstaande zondag. Verwacht wordt dat Ajax-supporters massaal naar het plein gaan komen, mocht hun club aankomend weekend officieel kampioen worden.

Door de noodverordening kan politie mensen gaan controleren op het bezit van vuurwerk, alcohol en wapens. Er mag zondag geen alcohol genuttigd worden op het plein. 'De driehoek (burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie, red.) is trots op Ajax dat dit seizoen weer uitstekend heeft gepresteerd en zondag hopelijk kampioen wordt. Daar hoort wel de dringende oproep bij aan alle supporters om zich ook nu aan de regels te houden en zich verantwoordelijk te gedragen', geeft de gemeente aan.

De politie zal op plekken waar het te druk wordt in gesprek gaan met de mensen. 'Wanneer overtredingen hardnekkig zijn of als grote groepen samen komen, wordt er beboet en kan aan ondernemingen een last onder dwangsom worden opgelegd', aldus de gemeente.

Ajax heeft aanstaande zondag nog één punt nodig om officieel kampioen van de Eredivisie te worden. De aftrap tegen FC Emmen is om 14.30 uur.