Petrovic grijpt in bij Willem ll: 'Jammer voor paar spelers, maar nu even nodig'

Petrovic grijpt in bij Willem ll: 'Jammer voor paar spelers, maar nu even nodig'

01-05-2021 07:56 Laatste update: 12:20
43

In de strijd tegen degradatie neemt Willem ll-trainer Zeljko Petrovic geen halve maatregelen. Zijn selectie is voor de wedstrijd tegen FC Utrecht een stuk kleiner dan normaal. Dat is niet zonder reden.

Willem ll staat maar één punt boven de degradatiestreep en dus is de nood aan de man in Tilburg. Petrovic heeft het mes gezet in de wedstrijdselectie en wil enkel nog werken met spelers die wél willen, zo is zijn betoog. "Anders wordt het te druk in de kleedkamer", zo wordt Petrovic geciteerd door het Brabants Dagblad.

Er is geen sprake van een straf voor spelers en er is ook niemand teruggezet naar de beloftenploeg, maar Petrovic geeft wel een duidelijk signaal af. 'Het is aanhaken of afhaken', aldus de regionale krant. "Een plek op de bank moet je verdíénen, vind ik. Of deze maatregel werkt? Voor sommige jongens wel, bij anderen niet. Maar dat is niet mijn probleem. We kunnen niet langer pappen en nathouden. Jammer voor een paar spelers, maar het is nu even nodig. Soms is het goed om even rondvraag te doen: wie wil er nog, en wie niet?", zegt Petrovic daar zelf over.

Petrovic heeft weinig met spelers die nu hun kont tegen de krib gooien. "Als er straks iemand is die alsnog moet spelen, maar door deze ingreep baalt en denkt: laat maar zitten... Tja, dat zegt dan heel veel over zo'n persoon, denk ik. Ze moeten in deze situatie niet met zichzelf bezig zijn, maar met Willem II."