Raiola zet grootmachten op scherp en verklaart zakentrip: 'Ga je niet geloven'

Raiola zet grootmachten op scherp en verklaart zakentrip: 'Ga je niet geloven'

Gepubliceerd: zaterdag 1 mei 2021 om 08:15za 01-05-2021 om 08:15

Laatste update: zaterdag 1 mei 2021 om 12:17za 01-05-2021 om 12:17

Mino Raiola blaast de strijd tussen de Europese topclubs nieuw leven in. Volgens de invloedrijke zaakwaarnemer uit Haarlem is er maar één kans om Erling Haaland te kopen. Real Madrid kan in zijn ogen aan de financiële eisen voldoen.

Dat vertelt Raiola in een interview met de Spaanse krant AS. Hij maakte onlangs een toer langs een aantal Europese topclubs, waaronder Real Madrid en FC Barcelona, om Haaland nog maar eens extra in de markt te zetten. Raiola werd 'gespot' met vader Alf-Inge Haaland. "Als ik je de reden voor de reis vertel, ga je me niet geloven. Haaland's vader moest naar Marbella. Hij wilde reizen en ik ook, hij moest Joan Laporta feliciteren (nieuwe voorzitter Barcelona, red.) en naar Madrid. We hebben al die dingen tegelijkertijd gedaan. 99% van de keren ben ik op reis en weet niemand waar ik ben."

"Het gekke is dat er geen Private Terminal is in Barcelona. Er zijn daar 24 uur per dag paparazzi. Ik denk dat ze aan het wachten waren op een actrice, of zo. Het waren geen sportpaparazzi. Maar ik heb niets te verbergen. Ik praat veel met de clubleiding van Barcelona en met José Ángel Sánchez (bestuursvoorzitter Real Madrid, red.)."

Raiola lijkt open te staan voor een vertrek van Haaland bij Borussia Dortmund, al spreekt hij dat niet met zoveel woorden uit. "Als er een goede kans is en iedereen is blij, zullen we dat bespreken. Als een club als FC Barcelona of Real Madrid komt is het lastig om nee te zeggen. Paris Saint-Germain komt daar nu ook langzaam bij, Manchester City probeert het en Juventus is er altijd al geweest. De competitie waarin ze spelen is ook belangrijk. Van alle topclubs speelt PSG in de slechtste competitie. Bayern München speelt in een aantrekkelijke competitie, maar je weet al dat ze hem gaan winnen. In Spanje zijn er drie topclubs."

Real Madrid lijkt op dit moment het meest serieus voor Haaland. Raiola denkt dat de Madrileense club in staat is om de Noor te kopen. "Ik kan niet in hun portemonnee kijken, maar ik denk van wel. Ik denk dat ze hem allemaal kunnen betalen. Maar de vraag is: kan Real het zich veroorloven om Haaland níet te kopen? En Barcelona? (...) Je hebt bij dergelijke spelers maar één kans om hem te kopen. Nu heb je de kans om hem voor tien jaar te kopen. Dat zie je bij Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook: als ze goed zijn, laat de club ze niet meer gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws