De Leeuw heeft duidelijk doel bij Emmen: 'Ook al speel ik dan bij een andere club'

De Leeuw heeft duidelijk doel bij Emmen: 'Ook al speel ik dan bij een andere club'

01-05-2021 11:45
36

FC Emmen-spits Michael de Leeuw hoopt zijn kunststukje van afgelopen weekend tegen Heracles Almelo aankomend weekend tegen Ajax een passend vervolg te geven. De aanvoerder van de Emmenaren heeft eveneens een doel voor zichzelf gesteld voor volgend seizoen, wanneer de aanvaller gaat spelen voor zijn oude club FC Groningen.

Momenteel is De Leeuw nog in dienst van FC Emmen, en hoe. De 34-jarige spits maakte afgelopen weekend een hattrick tegen Heracles, waardoor directie handhaving in de Eredivisie nog steeds mogelijk is voor de Drenten. "Vooral op die tweede treffer heb ik heel veel reacties gehad", blikt De Leeuw lachend terug in gesprek met ESPN. "Toen ik thuis kwam heb ik anderhalf uur appjes lopen beantwoorden. Alleen maar mooi dat mensen zo meeleven. En het was natuurlijk een heerlijke wedstrijd."

Het interview met ESPN stond al op het programma. De Leeuw kan wel lachend om de 'perfecte' timing. Op de vraag of er voor volgende week direct weer een interview in zit reageert de spits laconiek. "Het zou wel lekker zijn hé, als je er drie kan maken tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Dat zouden echt bonuspunten zijn voor ons." 

De Leeuw verwacht een zeer lastige wedstrijd tegen Ajax, maar heeft wel een duidelijk doel in de overige drie resterende wedstrijden. "Ik wil graag volgend jaar hier met opgeheven hoofd het veld op komen lopen. Dan speel ik wel voor een andere club, maar dan hebben we toch maar mooi deze club in de Eredivisie gehouden." Emmen staat momenteel zestiende met één punt achterstand op nummer vijftien Willem II. Zondagmiddag gaat de formatie van Dick Lukkien op bezoek in Amsterdam. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.