'Autoriteiten onderzoeken verbod op alcohol en 'juichregels' op het EK'

'Autoriteiten onderzoeken verbod op alcohol en 'juichregels' op het EK'

Gepubliceerd: zaterdag 1 mei 2021 om 13:20za 01-05-2021 om 13:20

Laatste update: zaterdag 1 mei 2021 om 16:27za 01-05-2021 om 16:27

Supporters die een EK-wedstrijd in Engeland gaan bezoeken, worden mogelijk gedeeltelijk aan de ketting gelegd. Er wordt gesproken over een verbod op alcohol en juichen.

Dat meldt The Times. De UEFA heeft al bevestigd dat er supporters aanwezig mogen zijn op het EK, maar dat wil niet zeggen dat ze hun oude gewoontes weer op kunnen pakken. Volgens de Britse kwaliteitskrant worden fans aangemoedigd om te 'stampen en te klappen' in plaats van te juichen. Ook alcohol wordt mogelijk verboden. Zo kunnen supporters zich mogelijk beter houden aan de regels rond social distancing, zo klinkt het.

In Groot-Brittannië is het de bedoeling dat alle coronaregels op 21 juni opgeheven worden. Er worden momenteel testevenementen voorbereid om te onderzoeken welke regels werken en welke niet. 

Professor Dame Theresa Marteau van de Universiteit van Cambridge juicht een andere manier van emotie tonen toe. Ze leidt de groep wetenschappers die over de testevenementen gaat. "Het is volkomen normaal dat supporters de wedstrijden vol passie kijken, anders is er weinig aan, maar misschien moeten we kijken naar andere manieren om onze emoties te uiten", zegt ze tegen The Times.

"Stampen en klappen zorgt voor minder risico dan schreeuwen en zingen." Marteau hoopt vooral dat de supporters de handschoen oppakken en dat de regels niet door de overheid moeten worden bepaald. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Premier League

Poll

Juich jij dit toe?

(297 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws