Swart baalt van absentie bij kampioensduel Ajax: 'Heb ik tegen Overmars gezegd'

Swart baalt van absentie bij kampioensduel Ajax: 'Heb ik tegen Overmars gezegd'

01-05-2021 16:44 Laatste update: 19:52
120

Sjaak Swart heeft er 'een beetje de pee in' dat hij zondag niet op de tribune mag zitten bij de kampioenswedstrijd van Ajax. Komend weekend worden de Eredivisie-duels weer achter gesloten deuren gespeeld. Swart vindt dat hij als Mister Ajax wél gewoon op de tribune moet kunnen zitten.

Voor de camera van de NOS vertelt Swart dat hij niet op de tribune mag zitten bij het treffen tussen Ajax en FC Emmen. "In Engeland zitten Mister Liverpool en Mister Manchester United allemaal heerlijk op de tribune", stelt de inmiddels 82-jarige oud-voetballer. "Alleen Mister Ajax niet. Dat heb ik ook gezegd en Overmars probeert echt wel te helpen. Ik heb hem gisteren een berichtje gestuurd dat ik graag naast hem wil zitten en dat ik als Mister Ajax denk dat ik er wel bij hoor."

Swart is niet blij dat hij het kampioensduel niet mag bijwonen. "Ik heb er ook een beetje de pee in. Ik heb toch alle jaren heb meegelopen. Ik heb met iedereen gespeeld en iedereen denkt: hij hoort er te zitten. Ook supporters bellen me vaak en vragen: zit je er niet? Nee. Het is jammer, maar Overmars doet wel zijn best, moet ik zeggen."

Ajax kan zondagmiddag in een lege Johan Cruijff Arena dus kampioen worden tegen FC Emmen. Aan een gelijkspel hebben de Amsterdammers genoeg om de 35ste landstitel te pakken.