Telegraaf noemt 7 geïnteresseerden: 'hoop op deal van 15 à 20 miljoen met PSV'

Telegraaf noemt 7 geïnteresseerden: 'hoop op deal van 15 à 20 miljoen met PSV'

01-05-2021 17:34
129

Noni Madueke staat bij veel Europese clubs op het verlanglijstje. Onder meer Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, RB Leipzig, Lille OSC, AC Milan, Atalanta Bergamo en Leicester City willen de negentienjarige aanvaller van PSV, weet De Telegraaf.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden vrijdag dat Leicester het meest concreet is voor Madueke, die in Eindhoven niet verzekerd is van een basisplaats. Dat feit en zijn enorme effectiviteit, maken dat veel clubs uit de Europese topcompetities 'warmdraaien om hem los te weken bij PSV', stelt De Telegraaf.

Al die clubs stevenen in eigen land af op een Champions League-ticket en zien in de jonge Engelsman een speler voor de eerste elf, vervolgt de krant. Dat perspectief is momenteel een stuk minder in het Philips Stadion, al verandert dat als Donyell Malen komende zomer een toptransfer maakt. Toch hopen clubs hem in de huidige situatie voor 15 tot 20 miljoen te kunnen ophalen.

PSV-coach Roger Schmidt liet zich vrijdag al lovend uit over Madueke. "Waarom hij zo weinig speelt? Ik heb veel opties op zijn posities", zei de Duitser. "Maar iedereen weet dat Noni een topspeler is met heel veel potentie. Dit seizoen was een grote stap vooruit voor hem. Hij raakte geblesseerd en de laatste twee weken was hij niet op topniveau op de trainingen, de afgelopen week was het veel beter. Volgend seizoen zal hij een nog grotere stap maken."

Of dat bij PSV is, is dus afwachten, maar Schmidt ziet veel potentie in de aanvaller. "Ik praat vaak over de efficiëntie van onze aanval, maar Noni heeft laten zien dat te hebben, hij is ook nog eens erg goed in afwerken. Zijn potentie hebben we ook volgend seizoen nodig."