Lille en Botman komen dichter bij Franse titel, Dortmund bereikt bekerfinale

01-05-2021 18:53 Laatste update: 23:17
23

Lille OSC komt dichter en dichter bij de Franse landstitel. De club uit het noorden van Frankrijk versloeg OGC Nice in eigen stadion en hoeft nog maar drie wedstrijden te winnen om de hegemonie van Paris Saint-Germain te doorbreken.

Lille OSC – OGC Nice 2-0
De Franse Ligue 1 gaat een zenuwslopend slot van de competitie krijgen en dat komt door Lille, dat maar blijft winnen. Les Dogues bonden ditmaal Nice aan de zegekar door Turkse treffers van de sluwe Burak Yilmaz en Zeki Çelik. Tussendoor kreeg Jordan Lotomba van de gasten uit Zuid-Frankrijk ook nog eens rood en daardoor kwam de zege van de ploeg van Sven Botman, die de negentig minuten volmaakte, niet meer in gevaar.

Nice, dat met ex-Ajacied Kasper Dolberg in de spits speelde, kon niet eens tot een schot komen en dat bewijst wel hoe sterk Lille op dit moment oogt. De ploeg speelt nog drie wedstrijden en verdedigt daarin een punt voorsprong op Paris Saint-Germain. Ook Monaco, dat met een zege op Olympique Lyon op twee punten kan komen, is nog allerminst uitgeschakeld. Volgende week speelt Lille de beladen Derby du Nord bij RC Lens.

Borussia Dortmund – Holstein Kiel 5-0
De nummer vier van de 2. Bundesliga kreeg een unieke kans om de finale van het Duitse bekertoernooi te halen, maar werd dwarsgezeten door Dortmund. De topclub stelde in de eerste helft al orde op zaken: bij rust was het 5-0 voor BVB en was de tweede helft een formaliteit. Giovanni Reyna (twe), Marco Reus, Thorgan Hazard en Jude Bellingham maakten de goals die Dortmund naar een finale tegen RB Leipzig brachten.

Crotone - Internazionale 0-2
Internazionale heeft de eerste Scudetto sinds 2010 bijna binnen. De ploeg van coach Antonio Conte won met 0-2 bij het gedegradeerde Crotone door goals van Christian Eriksen en Achraf Hakimi. De Deense oud-Ajacied stond twee minuten in het veld, toen hij na 68 minuten de ban brak. Romelu Lukaku dacht er na 83 minuten 0-2 van te maken, maar de Belg werd teruggefloten vanwege buitenspel van Perisic. In blessuretijd maakte Hakimi er alsnog 0-2 van.

Inter, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd meedeed, heeft de Serie A-titel daarmee zo goed als binnen. Als Atalanta Bergamo zondag punten verspeelt tegen Sassuolo, kunnen de Nerazzurri al feestvieren. Anders kan de titel volgende week thuis tegen Sampdoria worden veiliggesteld. Bij Crotone maakte Ajax-huurling Lisandro Magallán de negentig minuten vol.

Paris Saint-Germain - RC Lens 2-1
Paris Saint-Germain nam tegen RC Lens geen risico met Kylian Mbappé, die met lichte kuitklachten kampt. Neymar was wel van de partij. De Braziliaanse dribbelaar opende na 33 minuten de score, nadat Julian Draxler de bal simpel had veroverd. Uit een hoekschop van Neymar kopte Marquinhos tien minuten na rust de 2-0 binnen. Lens deed niet veel later iets terug via Ignatius Ganago.

Hoewel een goal van Mauro Icardi in de slotfase niet doorging vanwege buitenspel, trok PSG - waar Mitchel Bakker op de bank bleef - de drie punten over de streep. De Parijzenaars nemen de koppositie in ieder geval enkele uren over van Lille, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen OGC Nice. PSG heeft nu twee punten meer. Dinsdag wacht de return tegen Manchester City in de Champions League. Dan is Mbappé vermoedelijk weer inzetbaar.