LIVE-discussie: geplaagd PEC met jonge debutant, Vitesse mist vijf basisspelers

LIVE-discussie: geplaagd PEC met jonge debutant, Vitesse mist vijf basisspelers

01-05-2021 19:25 Laatste update: 19:46
17

Voor Vitesse is PEC Zwolle de volgende horde op weg naar de vierde plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers missen vier spelers door een schorsing, maar dat valt in het niet bij de problemen voor de Blauwvingers.

PEC-coach Bert Konterman moet door een corona-uitbraak en blessures liefst tien spelers missen. Verdediger Rav van den Berg, die in juli zijn zeventiende verjaardag viert, maakt daardoor zijn debuut. Hij is het jongere broertje van Sepp van den Berg. Voor Thomas van den Belt (19), zoon van Cambuur-directeur Gerald van den Belt, is het de eerste keer dat hij aan de aftrap verschijnt.

Vitesse moet het zonder de geschorste Maximilian Wittek, Sondre Tronstad, Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen stellen. Bovendien is rechtsback Eli Dasa nog geblesseerd. Thomas Letsch kiest daardoor voor Million Manhoef en Dominik Oroz als vleugelverdedigers. Tomas Hajek vervangt Rasmussen, Thomas Bruns lost Tronstad af op het middenveld en Enzo Cornelisse is de logische vervanger van Bazoer.

De Arnhemmers hopen goede zaken te doen in de strijd met Feyenoord om plaats vier. Vitesse heeft momenteel twee punten meer dan de Rotterdammers. Voor nummer dertien PEC zijn de belangen minder groot. De Blauwvingers staan ver boven de rode streep en hebben slechts een minimale kans op de play-offs. 

De opstellingen

Vitesse: Pasveer; Doekhi, Cornelisse, Hajek; Oroz, Bruns, Tannane, Bero, Manhoef; Broja en Openda

PEC Zwolle: Mous; Van den Berg, Lam, Nakayama, Paal; Saymak, Van den Belt, Huiberts; Drost, Tedic, Clement