Vloet 'pissig' op Wormuth ondanks ruime zege: 'Dan moet je me vertrouwen'

Vloet 'pissig' op Wormuth ondanks ruime zege: 'Dan moet je me vertrouwen'

01-05-2021 19:44
31

Heracles Almelo beleefde een probleemloze middag tegen VVV-Venlo, maar toch is Rai Vloet 'pissig'. De smaakmaker van de ploeg van coach Frank Wormuth baalt van zijn wissel tien minuten voor tijd.

Vloet droeg met een schitterende vrije trap bij aan de 4-0 zege op VVV. Het was alweer zijn zestiende Eredivisie-treffer van het seizoen. De aanvallende middenvelder had ook zijn zinnen op nummer zeventien gezet en was daarom allerminst blij met zijn wissel. Hij uitte zijn onvrede richting Wormuth en fysiektrainer Colin de Graaf.

"Ik was een beetje pissig door mijn wissel, omdat er een paar minuten van tevoren gevraagd werd of ik het negentig minuten vol kon houden. Toen zei ik: 'Ja', want ik had nergens last van, het ging goed", legt Vloet uit bij ESPN. "Maar alsnog werd ik gewisseld. En zul je zien, krijg je vlak daarna ook nog een penalty. Daar moet ik even een nachtje van bijkomen, denk ik."

Vloet werd gewisseld met het oog op de derby tegen FC Twente van volgende week. Dat is een belangrijk duel in de strijd om een ticket voor de play-offs. "Daar verwezen ze naar inderdaad, dat begrijp ik ook wel. Maar ik vind ook: als je mij vraagt of ik de wedstrijd uit kan spelen en ik zeg ja, dan moet je ook wel een beetje op mij vertrouwen", aldus de clubtopscorer.

"Ik kan iets moois neerzetten dit seizoen, ik had mijn zeventiende kunnen maken", vervolgt Vloet. "Ik las dat dat niet veel Heracles-spelers gelukt is. De laatste tien minuten komt er vaak meer ruimte vrij en die wilde ik benutten. Maar het haalt de glans niet van deze overwinning af, absoluut niet. Ik zit nu nog in de emotie, dat zal morgen wel zijn gezakt. We moeten het niet groter maken dan het is."