Ajax-amateurs halen Eyong Enoh (35) na zeven jaar terug naar Amsterdam

Ajax-amateurs halen Eyong Enoh (35) na zeven jaar terug naar Amsterdam

01-05-2021 21:10 Laatste update: 21:12
44

Verrassend nieuws uit Amsterdam: Eyong Enoh heeft zich na ruim zeven jaar weer aan Ajax verbonden, aan de zaterdagamateurs welteverstaan. De 35-jarige Kameroener is komend seizoen in de Derde Divisie Zaterdag te bewonderen, meldt de amateurtak van de Amsterdammers.

Het eerste zaterdagelftal van Ajax heeft via de officiële kanalen een foto van Enoh met teammanager Jan Fleijsman gedeeld. Enoh stopte tijdens het seizoen 2019/2020 – als speler van het Cypriotische Olympiakos Nicosia – met voetballen, maar ging weer meetrainen in Amsterdam. Na dit seizoen zal hij dus zijn officieuze Ajax-rentree maken, bij het team dat bij het voortijdig beëindigen van de amateurcompetities twaalfde stond in de Derde Divisie.

Enoh meldde zich in 2008 bij Ajax, nadat hij overkwam van toenmalig satellietclub Ajax Cape Town. De 55-voudig international van Kameroen speelde vervolgens 149 officiële wedstrijden namens Ajax, al werd zijn inbreng na verloop van tijd steeds kleiner. Begin 2013 werd Enoh verhuurd aan Fulham, één jaar later vertrok hij definitief, naar het Turkse Antalyaspor. In het voorjaar van 2018 was hij kortstondig bij Willem II te bewonderen, daarna verkaste Enoh naar Cyprus.