Vitesse op de valreep langs PEC: deur voor Feyenoord wordt dichtgegooid

01-05-2021 21:53 Laatste update: 21:54
85

Vitesse heeft de vierde plaats in de Eredivisie succesvol verdedigd. De Arnhemmers leken in eigen stadion niet verder dan 1-1 te komen tegen PEC Zwolle, maar een rake kopstoot van Idrissa Touré in blessuretijd besliste anders: 2-1.

Na het gelijke spel van vorige week in De Kuip was het zaak voor Vitesse om thuis tegen PEC de draad weer op te pakken. De Arnhemmers probeerden dan ook om snel de regie in de wedstrijd in handen te krijgen en dat lukte aardig, want via Tomas Hajek en Oussama Tannane vielen er twee snelle kansen te noteren.

De Blauwvingers hadden voor rust niet zo veel te vertellen in GelreDome en kwamen na een half uur voetballen dan ook terecht op achterstand. Armando Broja kon doorlopen richting het doel van PEC en rondde oog in oog met Xavier Mous koelbloedig af. De spits had voor rust ook nog aan zijn tweede goal kunnen komen, maar raakte de paal.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Vitesse dacht de marge verdubbeld te hebben. Broja prikte raak, maar Loïs Openda bleek hands te hebben gemaakt en dus bleef de formatie van Bert Konterman in de wedstrijd hangen. Dat werd vlak na de afgekeurde 2-0 al uitgebuit: Jesper Drost zette de bordjes tegen alle verhoudingen in weer in evenwicht.

De nummer vier van de Eredivisie vatte dit op als een teken om de druk op PEC op te voeren. De tijd begon te dringen en via invaller Oussama Darfalou en doelpuntenmaker Broja had Vitesse alsnog aan de overwinning kunnen komen. Het was echter pas raak in blessuretijd: Idrissa Touré kopte raak en bezorgde zijn team daarmee een hele belangrijke zege.

In menig huiskamer in Rotterdam-Zuid zal er fors gevloekt zijn na die goal, want daardoor kan Feyenoord dit weekend niet dichterbij komen. De Rotterdammers spelen morgen bij hekkensluiter ADO Den Haag en hadden met drie punten daar en een gelijkspel van Vitesse in punten gelijk kunnen komen. Door de late goal van Touré zit dat er nog even niet in.