Real breekt laat door Baskische muur heen en legt bal weer bij Barcelona

Real breekt laat door Baskische muur heen en legt bal weer bij Barcelona

Gepubliceerd: zaterdag 1 mei 2021 om 22:49za 01-05-2021 om 22:49

Real Madrid is nog altijd in de race om kampioen van Spanje te worden. De Koninklijke had het lang moeilijk met Osasuna, maar in de slotfase moesten de gasten uit Pamplona toch het hoofd buigen: 2-0.

De Madrilenen wisten dat alleen winst op de Basken voldoende zou zijn om serieus jacht te kunnen blijven maken op de Spaanse landstitel. De jacht op doelpunten werd dan ook gauw geopend, maar Osasuna hield de rijen gesloten en speelde georganiseerd en defensief voetbal. Daar had de formatie van trainer Zinédine Zidane alle mogelijke moeite mee.

Zeventig minuten lang beukten de withemden op de schier ondoordringbare muur van de gasten en er was uiteindelijk een standaardsituatie voor nodig om de ban te breken. Verdediger Eder Militao kopte de bevrijdende 1-0 tegen de touwen en dat bleek een gevoelige tik voor Osasuna, want nog geen vijf minuten later maakte Casemiro er 2-0 van en zat de wedstrijd in het slot.

De drie punten brengen Real weer tot op twee punten van stadgenoot Atlético Madrid, dat eerder al met veel mazzel van Elche won. Dat betekent dat FC Barcelona en ook Sevilla zullen moeten winnen om in het spoor van de concurrentie te blijven. Ronald Koeman, die zelf geschorst is, zal zondag toe moeten zien hoe zijn team het in Mestalla opneemt tegen Valencia en het Sevilla van Luuk de Jong speelt maandag thuis tegen Athletic Club de Bilbao.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws