Van der Sar: 'In een contract staan vaak clausules, dat is nu niet anders'

Van der Sar: 'In een contract staan vaak clausules, dat is nu niet anders'

02-05-2021 10:32 Laatste update: 11:18
44

Edwin van der Sar toont zich zeer gelukkig met de contractverlenging van Erik ten Hag bij Ajax. Volgens de algemeen directeur staat het vast dat de trainer nog minimaal één seizoen in Amsterdam blijft.

"Continuïteit in een club is altijd belangrijk. Dus ik denk op het moment dat de trainer het nog naar zijn zin heeft en die mogelijkheden ziet om een volgende stap te zetten, dan zou je gek zijn als directie om dat niet met beide handen aan te grijpen", zegt Van der Sar bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "In combinatie met Marc (Overmars, red.) is Ten Hag toch een succesformule gebleken."

De succesvolle Ajax-coach werd de voorbije week nog aan andere clubs gelinkt. "Ik denk niet alleen maar deze week", stelt Van der Sar. "Hij heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij Ajax naar een hoger niveau heeft kunnen tillen. De belangstelling is er voor spelers, en is er dus ook voor de trainer." Naar verluidt voerde Ten Hag zelfs gesprekken met Tottenham Hotspur. "Ik heb hem dat niet gevraagd", reageert de oud-doelman. "Wij hebben een aantal weken geleden tegen hem gezegd: hé, we willen graag met je gaan zitten. Die gesprekken zijn geweest. Erik is iemand die ook minutieus naar zijn eigen contract kijkt, niet alleen naar tactiek. Zo is hij met alles. Hij wilde zijn zegje doen. Dan zet je nog een kommaatje links en een puntje daar en van daaruit waren we akkoord."

Daarmee is het honderd procent zeker dat Ten Hag komend seizoen bij Ajax blijft. "Zeker ja. Wat dacht jij dan? We gaan geen nieuw contract aanbieden en daar nog een break in zetten om naar een andere club te gaan." Wel zijn er clausules voor een jaar later. "In een contract staan vaak clausules en dat is in dit contract niet anders. Doet hij het goed, dan zou hij misschien een mooie stap kunnen maken. Iedereen die in Nederland zit heeft die ambitie. Dat is voor Erik niet anders."