UEFA beloont weer Nederlandse arbiter: Kuipers komt Neymar opnieuw tegen

UEFA beloont weer Nederlandse arbiter: Kuipers komt Neymar opnieuw tegen

02-05-2021 11:52 Laatste update: 12:13
27

Björn Kuipers leidt komende week een topaffiche in de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter moet de return tussen Manchester City en Paris Saint-Germain in de halve finale in goede banen leiden.

'Team Kuipers' wordt gecompleteerd door Kuipers' vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Vierde official is de Griek Anastasios Sidiropoulos. Pol van Boekel is aangewezen als VAR, terwijl Dennis Higler assistent-VAR is. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 4 mei in het Etihad Stadium en begint om 21.00 uur.

Wedden

Meer odds

Het betekent ook een pikant weerzien tussen Kuipers en Neymar. In februari uitte de Braziliaanse ster nog zijn ongenoegen over de Nederlandse arbiter tijdens FC Barcelona - Paris Saint-Germain. Hoewel hij zelf niet in actie kwam vanwege een blessure, was hij niet te spreken over een toegekende strafschop aan de Catalanen na een struikelpartij van Frenkie de Jong. 'Wat een grap deze strafschop!', schreef hij op Twitter na de openingstreffer. Uiteindelijk trokken de Fransen wel met 1-4 aan het langste eind in Camp Nou.

Het was desondanks niet de eerste clash tussen Kuipers en Neymar. De twee kregen het eerder met elkaar aan de stok tijdens het WK 2018, toen Kuipers Neymar aansprak op zijn vele gemopper. Een paar maanden later botsten ze opnieuw bij de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en PSG. "De scheidsrechter zei iets tegen me wat hij niet had mogen zeggen, het was respectloos", zei Neymar na afloop. "Ik wil niet herhalen wat hij zei, maar ze zouden er iets aan moeten doen. Hij kan niet zo respectloos zijn als hij tegen mij was."

Voor de UEFA is het dus geen beletsel om Kuipers weer een duel van de Fransen toe te wijzen. De ontmoeting in Parijs eindigde vorige week in een 1-2 overwinning voor Manchester City. De winnaar neemt het in de finale van de Champions League op tegen Real Madrid of Chelsea. Het eerste duel tussen die ploegen eindigde in 1-1 en werd geleid door Danny Makkelie. Zowel Kuipers als Makkelie is ook geselecteerd voor het EK. 

Neymar en Kuipers op het WK 2018: